Artikelbasen Samtid 99

Langkærgaard, 30. april 1999
Tak for jeres interesse for artikelbasen Samtid 99.

Samtid 99 består af internetavisen www.samtid.dk kombineret med artiklerne på cd-rom'en fra 1999 til 1984. Programmet på cd-rom'en kan automatisk koble op til internettet og hente de artikler, som vi udgiver efter at cd-rom'en er udsendt.

Brug af Samtid 99
Skolepakken er en åben licens for lærere og elever på skolen.

Ekstra cd-rom'er til fx udlån, lærere eller elever koster 40,- kr pr. stk. ekskl. moms.

Gør teksterne lettere at læse
Vælg skrifttype, farver og bogstavstørrelse via "Bogstaver" i "Opsætning".

Skrifttyper:
Størrelse og farver:
Du kan på denne måde tilpasse teksten, så den passer til dine specielle behov.

Problemer eller spørgsmål
Har I spørgsmål til programmet, er I velkomne til at kontakte os. Vi modtager også gerne forslag til forbedring af programmet samt forslag til nye artikler og temaer.

Tlf. 70 20 18 64 bedst kl. 11.00 - 12.00
Fax 86 38 12 41
E-mail post@samtid.dk .

Med venlig hilsen

Torsten Skovmand, Forlaget Hedeskov I/S

VEND . . .

Sådan kommer du i gang med Samtid 99 ...

Indsæt cd-romskiven i din computer. Herefter vil programmet starte af sig selv. Hvis programmet ikke autostarter, skal du starte programmet "samtid32.exe".
På windows 3.11 skal du starte "samtid.exe"

Søgning efter artikler
Programmet skriver automatisk i søgefeltet, når du skriver et søgeord på tastaturet. Herefter kan du trykke på returtasten eller klikke på "Søg" knappen.

Eksempler:
Hjælpetekster
Du kan udforske programmets muligheder ved at trykke på "hjælp" eller ved at placere musen over de forskellige knapper og trykke på tasten F1.

Gode ideer
til brug af programmet finder du også på tekstfilen "laesmig.htm" på cd-rom'en eller på www.samtid.dk/samtid99 .

Internettet
Hvis der er adgang til internettet fra din computer, skal du ind i "Opsætning" og "Internet". Du skal sætte et kryds for, hvordan programmet må koble til internettet. Hvis internetadgangen sker gennem en proxyserver, så kan du evt. snakke med skolens edb-person om at indsætte de rigtige data.

Næste gang du søger i basen vil programmet spørge til dit brugernavn og din adgangskode . De står på den medfølgende faktura og skal nu blot tastes ind. Programmet vil gemme dem på den maskine, du arbejder ved. Nu vil basen kombinere artiklerne på cd-rom'en med de nyeste artikler på internettet.

Nemmere læsning af artiklerne
Du kan vælge hvilken skrifttype, bogstavstørrelse og farver, du ønsker at arbejde med. Vælg "Bogstaver" via "Opsætning". Programmet gemmer de valgte indstillinger til næste gang programmet starter på din maskine.

Krav til computer og modem
Vi har testet programmet på 4 år gamle pentium 75 Mhz computere med windows 3.11, 8 mbyte ram og med 4x cd-rom. Det kører, men vi anbefaler hurtigere computere. Internet forbindelsen er testet med 14.4 modem. Programmet kan køre på Macintosh.