Atomvåben skulle ramme Sovjet fra Grønland

artikel 19971003
af Sven Skovmand, udgivet 15. February 1997

En rapport fra Dansk Udenrigspolitisk Institut har afsløret, at USA helt op til 1960’erne havde atomvåben på deres base i Grønland, og at de i 1962 overvejede at lave en storstilet base under isen, hvorfra Sovjetunionen og Østeuropa skulle kunne blive beskudt med atomraketter. Det forstærker vreden blandt grønlænderne i Thule-området, der i forvejen kræver erstatning, fordi de i 1953 blev tvunget til at flytte fra Thule til Qaanaq.

mere om: [Atomvåben] [Thule-basen] [Grønland] [DUPI-rapporten]

www.samtid.dk: forsiden

Fejl nr -1: Du har ikke angivet en adgangskode.
navn:
adgangskode:
Hvis du indtaster korrekt navn og adgangskode vil du kunne se alle artiklerne i sin helhed. Ellers vil du have adgang til en ny artikel efter hvert ca. 20 minut.

Navn og adgangskode følger med fakturaen til cd-rom'en Samtid avisbasen 2001, som købes direkte fra forlaget. Har I forlagt fakturaen, eller virker adgangskoden ikke, så skriv til os, ring på 70 20 18 64 eller se denne side med hjælp.

Adgangsoplysningen tilknyttes maskinens internet-browser (i en cookie). Derfor skal du indtaste navn og adgangskode hver gang du benytter en ny maskine eller en anden type browser på samme maskine.


 Copyright © 1980-2021 Forlaget Hedeskov I/S